Merkidentiteit doorvoeren in je kerstgeschenk

Gepersonaliseerd kerstpakket samenstellen? Hier moet je aan denken!

Het is november en dat betekent dat de Kerst alweer voor de deur staat. Wist je dat ikzelf ontzettend gek ben op de Kerst en alles eromheen? Niet alleen de kerstsfeer vind ik geweldig, ook het creëren van kerstontwerpen vind ik geweldig! Dat het bijna kerst is betekent ook dat jij langzamerhand moet nadenken over een kerstgeschenk. Geef jij je zakenrelaties dit jaar een kerstpakket of een klein relatiegeschenk? Of stuur je alleen een zakelijke kerstkaart? Waar je ook voor kiest; zorg ervoor dat je altijd je merkidentiteit doorvoert in je kerstgeschenk. Waarom dit belangrijk is en op welke manieren je dit kan doen leggen we uit in deze blog.

Waarom merkidentiteit doorvoeren in je kerstgeschenk?

Een merkidentiteit hebben en doorvoeren is ontzettend belangrijk. Hiermee onderscheid je jezelf van de rest, creëer je naamsbekendheid en word je sneller vertrouwd. Voer jij je merkidentiteit consistent door, dan is de kans groot dat steeds meer mensen jouw merk herkennen en een product en/of dienst bij je afnemen. Een merkidentiteit moet uiteraard ook terugkomen in je relatiegeschenken. Je geeft een zakenrelatie een kerstgeschenk om hem of haar een fijne Kerst te wensen en te bedanken voor het afgelopen jaar, maar ook om reclame te maken voor je eigen bedrijf. Je merkidentiteit laten terugkomen in een relatiegeschenk voor de Kerst zorgt ervoor dat:

  • relaties jouw merk herkennen;
  • je professionaliteit en consistentie uitstraalt;
  • je een persoonlijke connectie creëert;
  • je op een laagdrempelige manier je bedrijf kan promoten.

Een gepersonaliseerd kerstgeschenk creëren: hoe doe je dat?

Of je nu alleen kiest voor een zakelijke kerstkaart, voor een groot kerstpakket samenstellen of voor een schattig brievenbus kerstgeschenk; alles is op een eenvoudige en relatief goedkope manier te personaliseren. Een merkidentiteit doorvoeren kan namelijk op heel veel manieren. Benieuwd wat je aan je kerstgeschenk voor zakenrelaties kan toevoegen zodat jouw merk direct herkend wordt? We zetten het voor je op een rijtje.

Gepersonaliseerde verzenddozen

Het eerste wat de ontvanger ziet, is de verzenddoos. Hoe gaaf is het als de ontvanger meteen doorheeft dat het kerstgeschenk van jou afkomt zonder de verpakking te openen? Gepersonaliseerde verzenddozen creëer je door je branding kleur(en), bedrijfslogo en andere herkenbare elementen toe te voegen. Je kan natuurlijk ook standaard verzenddozen aanschaffen en deze personaliseren en herkenbaar maken met een stempel of sticker.

Logostickers, labels en vloeipapier in jouw branding

Je kerstgeschenk personaliseren kan heel goed met logostickers, labelstickers, kartonnen labels en vloeipapier in jouw branding. Plak stickers op de buitenkant van de doos of vouw het gepersonaliseerde vloeipapier en plak dit vast met een logosticker. De ontvanger heeft niet alleen direct een positieve associatie met jouw bedrijf, ook wordt het uitpakken van het kerstgeschenk nóg leuker! Gepersonaliseerde verzenddozen, logostickers en vloeipapier dragen bij aan een totale ervaring. Uiteraard kan je zelfs linten, het opvulmateriaal, flyers, brochures en/of visitekaartjes in de juiste kleuren toevoegen.

Gepersonaliseerde postzegels

Stuur je een brievenbuspakketje of alleen een zakelijke kerstkaart in een envelop? Dan kan je zelfs je merkidentiteit doorvoeren in je postzegels. Maak een gaaf kerstontwerp of laat er een ontwerpen en bestel postzegels in jouw eigen branding. Het zit hem in de details!

Gepersonaliseerd relatiegeschenk

We hebben het nu telkens over het doorvoeren van je merkidentiteit in je kerstpakket, maar natuurlijk kan je ook het geschenk zelf personaliseren. Bijvoorbeeld door het cadeautje te laten bedrukken of graveren. Stuur jij theezakjes, een kaarsje en een fijn notitieboekje als relatiegeschenk met de Kerst? Dan kan je jouw logo of bedrijfsnaam laten terugkomen op één of meer van deze producten. Zo creëer je niet alleen bij het ontvangen van het kerstcadeau herkenning, maar iedere keer weer wanneer de ontvanger de producten in gebruik neemt.

Zakelijke kerstkaart

Last but not least: de zakelijke kerstkaart. Je stuurt zakenrelaties een gepersonaliseerd kerstgeschenk om hen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar te wensen, maar natuurlijk ook om diegene te bedanken voor het afgelopen jaar en om hopelijk samen een goed nieuw jaar in te gaan. Daar hoort natuurlijk een zakelijke kerstkaart in jouw branding bij! Als je alleen een gepersonaliseerd kerstkaartje stuurt in plaats van een kerstgeschenk, is dat zeker ook zeer waardevol. Het is de intentie die telt!

Gepersonaliseerd kerstpakket samenstellen?

Wil jij als ondernemer zakenrelaties verrassen met een gepersonaliseerd kerstpakket, een kersterig brievenbuscadeautje of gewoon een zakelijke kerstkaart? En wil je dat jouw merk direct te herkennen is? Wij van Studio SHiFT helpen je heel graag! Of je nu volledige gepersonaliseerde verzenddozen wilt, een ontwerp voor logostickers, flyers of alleen een zakelijke kerstkaart in jouw branding; wij staan voor je klaar. Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat wij precies voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Tips & Tricks

Lees hier al onze tips & tricks over design, websites en nog veel meer.