Hoe optimaliseer ik mijn website?

Het optimaliseren van een website gaat niet van de één op de andere dag. Er zijn veel punten waar je naar kunt kijken om te optimaliseren. Zo heb je de snelheid van de website of de lay-out. En is alles wel gemakkelijk vindbaar voor de bezoeker? Allemaal punten waar je rekening mee moet houden voor een optimale website. In deze blogpost zullen er een paar punten benoemd worden.

Easy to use

Het gebruiksgemak van de website is natuurlijk superbelangrijk. De bezoeker moet makkelijk kunnen navigeren naar de gewenste bestemming. Daarom moet het winkelmandje makkelijk vindbaar zijn.

De snelheid van de website heeft ook veel invloed op het gebruiksgemak van de website. Als de website langzaam laadt kan de bezoeker ongeduldig raken en wegklikken. Ze moeten dan lang wachten en kopen hun producten misschien liever bij een andere webshop als ze haast hebben. Ook kan dit onprofessioneel overkomen. Met een website die snel laadt kan de bezoeker snel navigeren en naar de gewenste pagina gaan.

Easy to find

Zorgen dat je goed vindbaar bent in Google is altijd lastig. Want waar let je op en wat zijn de zoektermen waar je je op moet focussen. Gelukkig heb je hier speciale tools voor die precies aangeven wat interessante zoektermen zijn voor de SEO’s. Wat mensen wel vaak vergeten is dat niet alleen de pagina’s van de website een SEO-beschrijving nodig hebben, maar dat ook de afbeeldingen een titel en alt-tekst nodig heeft. Het komt namelijk vaak voor dat potentiële klanten zoeken op afbeeldingen en vanuit hier doorklikken naar de website. Daarom is het zo belangrijk dat de afbeeldingen een titel hebben waarop gezocht kan worden.

Traffic

Zodra je een website hebt is het natuurlijk belangrijk dat je traffic genereerd. Maar hoe doe je dat en wat is het effectiefs? Laat bijvoorbeeld je Instagram feed zien op de homepage van jouw website. Zo genereer je traffic naar jouw Instagram account en weer terug. 

Wat wel lastig is, is dat het voor elke branche weer anders werkt. Want niet elk bedrijf heeft social media of heeft het überhaupt nodig. Blogs werken daarom vaak ook goed voor het optimaliseren van het aantal traffic op de website.

Met de Web Check kijken we onder andere naar deze genoemde punten. Maar ook naar wat het doel is van de Web Check en hoe we dat het beste kunnen bereiken. Er wordt een plan van aanpak opgesteld waar precies beschreven wordt hoe je jouw website kunt optimaliseren. We denken mee over deze punten en wat er speciaal voor jouw website allemaal nodig is. Benieuwd naar hoe jouw website optimaal kan draaien? Of heb je vragen? Meld je aan of neem gerust contact met ons op.

Tips & Tricks

Lees hier al onze tips & tricks over design, websites en nog veel meer.