Dit is hoe je jouw website snel en optimaal laat werken

Een trage website kan grote gevolgen hebben. Bezoekers kunnen ongeduldig raken en wegklikken. Ze moeten lang wachten en kopen hun producten misschien liever bij een andere webshop als ze haast hebben. Bovendien kan een langzame website onprofessioneel overkomen. Gelukkig is het makkelijk op te lossen en ligt het vaak aan het updaten van de website.

Update je website en leeg de cache regelmatig

Een van de belangrijkste redenen voor een trage website is verouderde software en plugins. Het is essentieel dat dit regelmatig gebeurd, het liefst één keer per maand. Zo blijft de website snel en optimaal werken. Door de plugins te updaten worden achterliggende problemen vaak al opgelost. Deze updates bevatten vaak optimalisaties en bugfixes die de prestaties van je website kunnen verbeteren. Vergeet ook niet om de cache van de website te legen, zodat nieuwe inhoud sneller wordt geladen.

Let op: maak voordat je begint wel eerst een back-up van de website. Als het misgaat tijdens het updaten kun je de back-up nog terugzetten.

Hoe versnel je de website met het updaten van de plugins?

No worries! Het updaten en het legen van de cache van de website kun je gemakkelijk zelf doen.

  1. Ga naar ‘plugins’ in de linker menubalk
  2. Klik op ‘nu updaten’
  3. Wacht tot de update klaar is en controleer via een incognito scherm of alles nog in orde is op de website
  4. Klik op ‘verwijder cache’ in de bovenste balk voor het legen van de cache

Update de plugins één-voor-één, zo voorkom je dat de website vastloopt of crasht.

Een trage website kan aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor je online bedrijf. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen beschikbaar om dit probleem te verhelpen. Door regelmatig de website te updaten blijft de website snel en optimaal werken. Focus je liever op iets anders? Geen probleem! studio SHiFT biedt ook onderhoudspakketten aan. Ga naar onze diensten en bekijk welk pakket het beste bij jou past. Zo hoef je nergens meer aan te denken en kun je meer tijd en energie besteden aan de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf.

Tips & Tricks

Lees hier al onze tips & tricks over design, websites en nog veel meer.